Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A ló teljes testével beszél.A legszembetűnőbb reakcióit füle különböző állásaival mutatja,de az orrlyukai,a fej-és testtartása,valamint a faroktartása is mutatja pillanatnyi hangulatát.

 

 

 

Az éber figyelem állapota

 

A ló felemeli a fejét,a fülei előrefelé mutatnak,az orrlyukai pedig kitágulnak.Tekintete a figyelem forrása felé irányul.Ezt az állapotot jól megfigyelhetjük,ha békésen legelésző lovak észrevesznek minket,amint épp közelítünk feléjük.Ugyanez a figyelem észlelhető ugrolovaknál é fogatlovaknál ha egy akadály felé tartanak.

 

 

eber-figyelem.jpg

 

 

Egy illat

 

A ló mélyen beszívja a levegőt,miután valamilyen fontos illattal találkozott.Felső ajkát felfelé csücsöríti,füle pedig enyhén hátrafelé fordul,hiszen a hallás ilyenkor másodlagos.

 

 

egy-illat.jpg

 

 

Ágaskodás

 

Az ágaskodó ló erőfölényét igyekszik kimutatni.Az ágaskodás az emberrel való kapcsolat során gyakran ellenkezést jelent.

 

 

 agaskodas.jpg

 

 

 

Hempergés

 

A tisztálkodáson kívül élvezetet is ad.

 

 

 hemperes.jpg

 

 

 

Játékra hívó magatartás

 

A lovak élénk figyelemmel és enyhén felemelt farokkal hívják egymást játékra.

 

 

jatekra-hivo-magatartas.jpg

 

 

Felszabadultan mozgó ló

 

A ló,ha hosszabb ideig nem mozgott,vagy ha erejét akarja megmutatni,gyakrak különösen lebegő mozgással üget vagy vágtázik.A ló a szabadban általában nem üget folyamatosan hosszú ideig,szívesebben lép, vagy vágtázik.Ez az állapota képezi az egyetlen kivételt.

 

 

felszabadultan-mozgo-lo.jpg

 

 

Fenyegetés

 

Más néven sunyítás.A ló ilyenkor leszegi a fejét,hátracsapja füleit,és esetenként a száját is kitátja.Ezzel egy másik egyedet vagy az embert akarja elhajtani magától.Ez a fül-és fejtartás a ló nemtetszését mutatja.

 

 fenyegetes.jpg

 

 

 

 

Ásítás

 

Lehunyt szem,laza fülek,tátott száj:már-már emberi,ahogy a ló kimutatja fáradságát.

 

 

 

asitas.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood Weight Readings Explained

(AVedcesencuh, 2018.09.27 14:11)

Compression est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre moelle bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-20-ml/

Törtel Széchenyi ut 25

(Kocsis Rebeka, 2013.08.06 12:41)

Szia.Sok mindent megtanultam! majdnem egész nap ezen az oldalon csüngtem mert tetszik és jó belőle tanulni!nagyon szeretem ezt az oldalt!és a képek is remekek. további szép napot!!! K.Rebeka