Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovat vennél?

 Lóvárásrláson töröd a fejed?Mielőtt belevágsz, érdemes előre beszerezned a legalapvetőbb eszközöket, és gondolj át mindent a legapróbb részletekig.Ha pedig felvirrad a nap, emlékeztetőül csak fusd át a lenti sorokat.

 lipizzaner_diamant101186.jpg

A méretről

Amíg növésben vagy, nagyon fontos odafigyelni, hogy a póni ne legyen túl alacsony, mert különben akár egy év alatt is kinőheted.

Szép és engedelmes

Elsődleges, hogy a ló kedves és könnyen kezelhető legyen, máskülönben régi álmod, hogy lótulajdonos légy-könnyen rémálommá válhat.

Alsó korhatár

Ne vegyél csikót vagy fiatal lovat.Sokéves tapasztalatot igényel, hogy valaki be tudjon lovagolni egy állatot, és neked feltehetően még nincs ekkora jártasságod a témában.Olyan lovat vagy pónit válassz tehát, amelyik legalább nyolcéves, és amelyet rendszeresen lovagolnak.

Vigyázz a trükkökkel!

Hívj el egy állatorvost, hogy nézze meg a lovat, mielőtt a szerződést aláírnád.Előfordulhat ugyanis, hogy a gazdája "elfelejt" megemlíteni néhány fontos dolgot a lóval kapcsolatban.

A szépség nem minden

Meglehet, egy pompás telivérről ábrándozol, ám nem árt tisztában lenned a fajta jellemzőivel:ezek a lovak nagyon ijedősek és érzékeny idegrendszerűek.Biztos kordában tudsz majd tartani egy ilyen állatot?

Az oktatód jelenlétében próbált ki az állatot!

Lehet, hogy a lovasával kezes báránynak tűnik, de ha ráülsz, neked nem műkődik valamiért.A lehető legtöbb helyzetben ki kell próbálni a lovat:pályán,akadályokon,terepen.Meg kell nézni úgy is nyugodt marad-e, ha egyedül, más lovak nélkül van a lovardában.Figyeld meg a viselkedését az istállóban és lóápolás közben:nem nyugtalankodik-e,nincs-e rossz szokása,eggyüttműködő-e,amikor a lovasa pucolja?Fontos, hogy ott legyen egy hozzá értő melleted,aki könnyen észreveszi, ha a lóval valami nincs rendben.

araber_karim1011174.jpg

 

El ne felejtsd!

Oltás:kétszer egy évben
Féregtelenítés:legalább kétszer egy évben
Fogreszelés:évente legalább egyszer
Patkolás:hat-nyolc hetente

A szügséges holmik

A következőkre mindenképpen szügséged lesz a lovat veszel:
-kötőfék és szár,
-nyereg hevederrél és kengyellel,
-két nyeregalátét,
-kantár,
lóápoló felszerelés, úgymint:lóvakaró,gyökérkefe,szőrkefe,patakaparó,szivacsok,
-elsősegély-felszerelés amely a következőket tartalmazza:fertőtlenítőszer,sebhintőpor,sebkenőcs,"kék"fertőtlenítőspary,steril tampon,géz,rugalmas kötszer,fáslik,ragasztószalag,lázmérő,
-láthatősági felszerelés lónak és lovasnak.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.